cinta pertama

sejak kecil
cita-cita berubah2.
dulu cekgu selalu tanya; “nanti besar nak jadi apa?”
masa kecik slalu cakap dengan kawan2; “nanti besar aku nak jadi ni, ni..”
sampai dah pakat2, “kita bertiga kena jadi ni, ni,,,”
masa aku kecik2 lagi smua adik beradik aku panggil aku “bidan”. taktahu kenapa..
dekat sekolah rendah aku slalu letak cita2 aku; “bidan bertauliah”
sampai cekgu sekolah rendah aku pn kagum.. “mana budak ni dapat idea macam ni”
sampai sekolah menengah, nak jadi astronomer..
rajin duk beli majalah KOSMIK tiap2 bulan..
masuk pertandingan mengarang fiksyen sainsmacam2 laa..
lepas spm cari kos yang ada kaitan dengan space
tak dapat..tak pelik pun..
akhirnya aku adalah seorang dentist. aku akan pastikan aku jadi seorang dentist..paling kurang.
sebab aku memang ‘orang awam’ dari dulu lagi.
walau serendah mana pun aku
aku ada high expectation dengan diri sendiri
orang kata ‘ujub..tapi wal’iyazubillah..
aku lebih kesian kat diri aku berbanding orang lain.
kalau aku tak bagi self-credit kepada diri sendiri, takde sape akan bagi..
kesian kat aku.

alhamdulillah =)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s