intoxicated

harini ‘ter’minum kopi. dah tahu dah yang badan ni takleh terima kopi; nanti jadi ‘disoriented’.
sememangnya perkara itu dah terjadi tadi. aku dan kopi, bukan kawan.

harini aku diminta ganti tempat kawan ni untuk hadir ke meeting.
best gak sebab dapat tengok cane perjalanan PERMAI ni. ramai gila orang datang. serabut.
aku tak suka sket kalo ramai2 neh.
sebab akhawat slalu tak jaga suara time shabab ada. aku tak suka mcm tu. shabab gelak kuat, aku jadi tak suka.
senang je nak buat aku stress. heh.

tadi sblm keluar rumah, terfikir2 nak pakai niqab ke tak.
sebab nanti banyak laki. balik kena dimuraqib pulak. tak selesa.
mula2 pakai, pastu buka. akhirnya tak pakai.
sebab kepala tengah pening kopi.
pernafasan tak stabil. muka panas semacam.
kalau tutup muka, jadi makin stress.
lela pun cakap aku macam ‘psycho’ sket lepas minum kopi tadi.

hmm.. pasal niqab ni pulak.
alhamdulillah stakat ni, aku bersyukur dengan apa yang Tuhan bantu aku pilih apa untuk dibuat.
tapi ada orang tetap nak tahu kenapa. tapi aku tahu je, dorg takut nak tanya kenapa.
sifir smua benda sama je. lawak pun ada.
lepas buka niqab, baru sedar beberapa perkara yang pelik.
“oo rupanya selama ni dorg act macam tu sebabnya aku pakai niqab..”
drastik sangat perubahan tu. ‘kesian’ sungguh.

Tuhan tahu kenapa. cukuplah.
alhamdulillah =)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s